Het creëren van een tijdschema voor de huwelijksdag lijkt een lastige klus, zeker wanneer je nog nooit eerder zo’n schema hebt gezien. De kans is groot dat je al veel trouwfeesten hebt meegemaakt zonder er bij stil te staan hoeveel tijd ieder onderdeel nu in beslag neemt.

Om je een idee te geven hoe je je grote dag kan laten plaatsvinden zonder dat je je gehaast voelt of eindigt met grote stukken tijd waar niemand doorheeft wat er precies aan de hand is, hebben wij een voorbeeld dat je kunt gebruiken als basis. Hou er rekening mee dat deze tijdschema’s slechts richtlijnen zijn en je deze naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Het voorbeeld hieronder is voor een ceremonie die 4 uur ‘s middags begint en waarbij zowel de ceremonie als de receptie op dezelfde locatie worden gehouden. (Als je de receptie op een andere locatie houdt, dan zul je natuurlijk extra tijd moeten uittrekken zodat de gasten van de ene locatie naar de andere locatie kunnen reizen.). Deze tijdschema’s voor een seculiere ceremonie is tegenwoordig een van de meest gebruikte schema’s; het schema gaat er daarnaast vanaf dat jij en de bruidegom al voor de ceremonie een kijkje onder de sluier hebben genomen zodat je voor de ceremonie portretfoto’s kunt maken en jullie je bij de gasten kunnen bevinden tijdens de receptie.

Voorbereidingen
10:00: Style je haar en breng make-up aan (als er veel mensen in het gezelschap van de bruid hun haar willen stylen en make-up willen aanbrengen, zul je iets eerder moeten beginnen).
12:00 tot 14:00: Leveranciers komen aan voor het opzetten van de ceremonie. Boeketten met bloemen worden geplaatst (op tijd voor de foto’s).
14:00: Eerste tipje van de sluier voor de bruid en bruidegom, gevolgd door foto’s van het bruidsgezelschap.
15:00: Familie foto’s.
15:30: Openen van de deuren en aankomst van eerste gasten; muziek van de pre-ceremonie gaat van start.

Ceremonie
16:00: Start van de ceremonie volgens de uitnodigingen
16:15: De ceremonie begint; het bruidspaar en hun gezelschap beweegt zich in een stoet naar voren
16:25: Openingswoord van de priester en toespraak gericht tot het bruidspaar
16:35: Uitwisseling van de geloften en ringen
16:45: Aankondiging van het huwelijk en de kus, gevolgd door een presentatie van het kersverse bruidspaar; de ceremonie wordt direct opgevolgd door de receptie

Hoe stel je een tijdschema op voor jouw trouwdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *